mandag 8. november 2010

Fredsmegleren


Endelig er jeg og symaskinen kommet til en slags enighet. Jeg plager ikke den med avanserte sømmer, og den plager ikke meg med rot i tråden og generelt trass. (Eventuelt løse skruer i spolehuset). Jeg har til og med prøvd meg på applikasjoner. Den første ble til den grønne blomsten på posen over, den andre til den rosa på posen under. Man må selvsagt gå gradene for å lære seg å sy. Dette var steg 1 og 2. Jeg gleder meg enormt til de videre stegene. Først skal jeg bare kose meg med å planlegge neste trekk. 

 Og ikke minst... 

Kan jeg, kan du.

Oppskrift på oppbevaringspose:

Klipp opp to like stoffbiter, 30cm bred og 40cm høyde.

Legg stoffene rette mot rette, fest med nåler. Start med å sy en rett søm nederst på posen, altså i bredden. Plasser sømmen ca 1 cm inn på stoffet. Deretter gjør du det samme på langsidene, bare at her stopper du når det gjenstår 8 cm til toppen. Hopp over 1,5 cm og fortsett til topps. Så er det på tide med sikksakksøm så man slipper å risikere at stoffet revner etter litt tids bruk. Sikksakk utenfor den rette sømmen nederst, og langs langsidene til det gjenstår 8 cm til toppen, resten kan få stå som det er. Nå må du frem med strykehjernet. Brett kanten øverst på posen nedover ca 1 cm, pass på at du får en fin, jevn kant og stryk. Deretter bretter du igjen toppen av posen nedover. Denne gangen skal du brette så nedsiden av bretten kommer på linje med det stedet hvor du stoppet å sy sikksakk, altså 8 cm fra toppen.Stryk denne kanten også. Denne kan være greit å nåle opp for at kanten skal bli rettest mulig. Deretter syr du en linje på tvers av posen her, langs kanten. Dette skal være rettsøm, og pass for all del på at du bretter posen rundt maskinen nå så du ikke syr igjen hele greia! Når denne sømmen er sydd måler du 2 cm opp, nåler/kritter og syr på samme måte en søm der. Vreng posen, og du skal nå ha en fiks ferdig oppbevaringspose, det eneste som gjenstår er å tre i en snor eller et bånd. 

Håper noen tør å prøve seg på oppskriften min. Gi gjerne beskjed om det er noe som er feil i den, eller om det er noe jeg skal forklare bedre. Lykke til!

Monsterfabrikken
Siv Iren

1 kommentar:

  1. Kjempeflotte poser!

    Kranglete symaskiner har jeg også hatt meg noen runder med, så godt å se at dere fant "fred" og er samarbeider igjen :)

    Applikasjonen er prikken over i'en på posene dine syns jeg. Så kjekt du la ut oppskriften! Dette skal jeg prøve med på, må bare ro i land alle de andre prosjektene først, hehe ;)

    SvarSlett