lørdag 19. mars 2011

De herligste nøstebarndressene

Nå er ikke disse dressene noe som nylig er strikket.
De ble startet på da jeg gikk gravid med minstemann. Tanken var først å bare strikke til han, men etterhvert ble også garn til en storesøsterdress også kjøpt inn. Det tok sin tid å strikke den store dressen, men jeg har ikke angret et sekund!! 

Lillebror har for lengst vokst ut av dressen sin, men storesøster bruker sin fortsatt. Faktisk er den så godt likt hos jenta selv at hun velger å ta på seg denne fremfor mye annet. Den er enkel for henne å ta på seg, bare svopp neddi og dra opp glidelåsen. Den er strikket i en farge som appelerer veldig til henne for tiden, og garnet er mykt og godt.


Det jeg liker så godt med dressen er at den er så anvendelig. Den er en helt suveren barnehagedress da den er akkurat passe tykk til å ha under vinterdressen eller regntøyet. Passformen er også god, ikke for smal og ikke for vid. Rett og slett en god dress!

Tankene surrer nå rundt det å kjøpe inn garn til en ny dress til minsten. En som han kan bruke i barnehagen til høsten. Han har jo en del ullklær fra før, men ikke noe som er så lettvint som nøstebarndressen.  Men så var det isåfall fargevalg... Hvilke 2 farger ville du valgt ut i fra dette fargekartet??

Garn: Tretråds merino fra Nøstebarn
Farge: Turkis (farge 62), Brun (farge 13), Cerise (farge 21)
Oppskrift: Dress med glidelås fra boken Strikk til nøstebarn


Monsterfabrikken
Elin

3 kommentarer:

 1. Nydelige dresser, kjempefine farger!
  Siv Iren spurte om Liker-knappen - husker jeg knota mye med den. Jeg måtte justere manuelt bredden med antall pixler. Gjorde det gjennom facebook, og limte inn en kode på bloggen.. Gi gjerne bærmere beskjed hva som ikke fungerer via Facebook så kan jeg se på det.

  SvarSlett
 2. Elsker disse dressene jeg også! :D
  Ville prøvd ut den nye fargen isblå! <3 OG såklart nummer 13, elsker nummer 13! :) Eller kanskje En av de grønne.. Kan jo bli litt mye blått i klesskapet ^^,

  SvarSlett
 3. Brun og grønn (74/75), så matcher den Lea sin dress, men med en ny farge i stedet for turkis ;)

  SvarSlett